Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κάθε άνθρωπος θα βρει τον εαυτό του να εργάζεται σε ένα ρόλο που δεν του ταιριάζει. Φυσικά, δεν σημαίνει ότι φταίει ο ρόλος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, απλά είναι ένα bad fit μεταξύ θέσης και ατόμου.

Ακολουθούν 5 σημάδια που υποδεικνύουν ότι ίσως βρίσκεσαι σε έναν τέτοιο ρόλο και πρέπει να αλλάξεις δουλειά.

#1 Το συζητάς συνέχεια

Εάν οι συζητήσεις σου με το κοντινό σου περιβάλλον πλέον κατακλύζονται από παράπονα για τη δουλειά σου, τότε ίσως είναι καιρός να αρχίσεις να επισκέπτεσαι την ergodotisi και το ετήσιο Cyprus Career Expo!

#2 Υπάρχει διαταραχή στον ύπνο σου

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, ή ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας με άγχος. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σου κι αν η δουλειά σου ευθύνεται για τέτοιες διαταραχές, τότε βρίσκεσαι σε λάθος θέση/εταιρεία.

#3 Υποφέρεις από συχνούς πονοκεφάλους και ιώσεις

Η σωματική σου υγεία πολλές φορές αντικατοπτρίζει τη ψυχική σου υγεία κι αν η πρώτη αντιμετωπίζει προβλήματα, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ευθύνεται η δουλειά σου.

#4 Καταναλώνεις περισσότερο αλκοόλ / Έχεις αυξήσει το κάπνισμα

Αν και είναι OK να χαλαρώνεις με ένα ποτήρι κρασί μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, δεν θα έπρεπε η δουλειά σου να σε οδηγεί από ποτήρι σε ποτήρι, ούτε από πακέτο σε πακέτο. Εάν έχεις αρχίσει την κατανάλωση αλκοόλ ή έχεις αυξήσει το κάπνισμα, τότε είναι καιρός να σκεφτείς σοβαρά σχετικά με το μέλλον σου στην εταιρεία.

#5 Δεν αντέχεις τη Δευτέρα

Και ποιος δεν αγαπά το Σαββατοκύριακο. Όταν όμως η μετάβαση από το Σαββατοκύριακο στη Δευτέρα μοιάζει με μετάβαση από τον παράδεισο στην κόλαση, χρειάζεται επειγόντως να αλλάξεις δουλειά.

Πηγή