Τα Βασικά Οφέλη Των Εικονικών Εκθέσεων Σταδιοδρομίας

Η εύρεση κατάλληλων υποψηφίων που να ταιριάζουν ιδανικά στις κενές θέσεις εργασίας των διαφόρων επιχειρήσεων απαιτεί χρόνο και αποφασιστικότητα μέχρι να εντοπιστούν. Ειδικότερα εάν μια εταιρεία απαιτεί οι υποψήφιοι να εναρμονίζονται στους στόχους, την διαφορετικότητα και το επιχειρηματικό όραμα της.

Οι εικονικές εκθέσεις σταδιοδρομίας διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην προσπάθεια των εργοδοτών να αναζητήσουν και να εντοπίσουν πραγματικά ταλέντα, χωρίς συμβιβασμούς ως προς την ποιότητα το κόστος αλλά και την προσήλωση των υποψηφίων που θα επιλέξουν.

Τα Βασικά Οφέλη Των Εικονικών Εκθέσεων Σταδιοδρομίας

  1. Βελτιωμένη Απόδοση Προσλήψεων

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να εμπλουτίσει με διάφορα εργαλεία την εμπειρία παρακολούθησης των υποψηφίων, βοηθώντας έτσι τους εργοδότες να έχουν καλύτερη και μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους παρευρισκόμενους.

  1. Μεγαλύτερη Προσέλευση 

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι και οργανισμοί μπορούν να εγγραφούν και να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκδήλωση από οποιαδήποτε συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους. Η άρση των περιορισμών μετακίνησης και το κόστος χρόνου το οποίο απουσιάζει, ενθαρρύνουν σε μεγάλο βαθμό την υψηλότερη συμμετοχή σε αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις, προσελκύωντας μεγάλο αριθμό εργοδοτών και υποψηφίων.

  1. Δημιουργία Αγωγών Εργασίας 

Κερδίζοντας πρόσβαση σε μεγάλες λίστες υποψηφίων, οι εργοδότες επωφελούνται καθώς μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πολλών ταλέντων με διαφορετικά υπόβαθρα και δεξιότητες. Έτσι οι αγωγοί αυτοί εργασίας προσφέρουν την δυνατότητα ανάπτυξης μιας ταχείας διαδικασίας επιλογής και πρόσληψης. Με αυτό τον τρόπο, οι εκθέτες αποχωρούν από την εκδήλωση με σημαντικές βάσεις δεδομένων, που είναι χρήσιμες όχι μονο για να ικανοποιήσουν τις υπάρχουσες ανάγκες πρόσληψης τους, αλλά είναι προετοιμασμένοι και για μελλοντικές.

  1. Εύκολη Ανταλλαγή Πληροφοριών

Εξαλείφοντας την ανάγκη για υλικό μάρκετινγκ και ακριβά εταιρικά δώρα, οι εικονικές εκθέσεις εργασίας επιτρέπουν στους εργοδότες να μοιραστούν εταιρικά βίντεο, φωτογραφίες και ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία που αντικατοπτρίζουν με πιο ελκυστικό τρόπο την εταιρική κουλτούρα. Την ίδια ώρα οι εκθέτες έχουν την δυνατότητα να κοινοποιήσουν στους υποψηφίους αυτό το υλικό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την εγγραφή τους για περαιτέρω αξιολόγηση, καθιστώντας έτσι την εκδήλωση ιδιαιτέρως ενημερωτική και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

  1. Ισχυρό Branding 

Η παροχή εξατομικευμένων θαλάμων (Booths) στους εργοδότες, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ. Τα χρώματα, το στυλ και η αισθητική που προσφέρει μια εικονική εκδήλωση ενισχύουν την εταιρική επωνυμία των εκθετών στα μάτια των υποψηφίων. Χρησιμοποιώντας τα διαδικτυακά εργαλεία που προσφέρουν οι πλατφόρμες εικονικών εκθέσεων, οι εργοδότες μπορούν να εξασφαλίσουν την αφοσίωση των συμμετεχόντων χρησιμοποιώντας τα διαφοροποιημένα εταιρικά προφίλ τους για να ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων εταιρειών.

  1. Εξαιρετική Εμπειρία Επισκεπτών

Σύμφωνα με έρευνες εργασίας, έχει αποδειχθεί ότι οι εργοδότες δέχονται 36% περισσότερες αιτήσεις εργασίας όταν οι αγγελίες συνδυάζονται με περιεχόμενο βίντεο. Οι εικονικές πλατφόρμες μπορούν να φιλοξενήσουν διαδικτυακά σεμινάρια, να έχουν ηχογραφιμένα ή ζωντανά μηνύματα, να έχουν εταιρικά στελέχη για να απαντούν σε σημαντικές ερωτήσεις των υποψηφίων και να συζητήσουν μαζί τους για δημοφιλή εργασιακά θέματα.

  1. Ζωντανή Συνομιλία 

Μέσω της συμμετοχής τους στις εικονικές εκθέσεις σταδιοδρομίας, οι υποψήφιοι μπορούν να αποφύγουν μεγάλες ουρές στα περίπτερα εκδηλώσεων, επιτρέποντας τους να επικοινωνήσουν γρήγορα με τους εκθέτες και να λάβουν απαντήσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι προσλήψεων των διαφόρων εταιρειών έχουν την δυνατότητα να χρησημοποιήσουν αυτή την τεχνολογία για πραγματοποίηση ταχέων συνεντεύξεων εξετάζωντας ουσιαστικά τους υποψηφίους επί τόπου.

  1. Εξοικονόμηση Χρόνου 

Τέλος στους μήνες προγραμματισμού εκδηλώσεων, άγχους συντονισμού, ρυθμίσεις ενοικίασης χώρων κλπ. Μια εικονική έκθεση εργασίας προσφέρει φοβερή εξοικονόμηση χρόνου. Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις μπορούν να προγραμματιστεί και να πραγματοποιηθούν σε εβδομάδες, βοηθώντας στην ουσία τους εργοδότες-εκθέτες να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσλήψεων τους χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο και να δημιουργούν αχρείαστα κόστη.

  1. Ελαχιστοποίηση Διαφημιστικών Εξόδων και Κόστους Μάρκετινγκ

Η διαφήμιση και διάδοση πληροφοριών σχετικά με την εκδήλωση ήταν παραδοσιακά μια διαδικασία που προσέφερε μεγάλη ταλαιπωρία. Η εκτύπωση διαφημιστικών φυλλαδίων και το υλικό μάρκετινγκ αποτελούν έξοδα που αυξάνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό του διοργανωτή. Απεναντίας, οι εικονικές εκθέσεις σταδιοδρομίας βελτιστοποιούν το μάρκετινγκ μέσω της χρήσης  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκστρατειών κοινωνικών μέσων και διατήρησης ιστοσελίδων για εύκολη εγγραφή των συμμετεχόντων. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η μέγιστη προώθηση της εκδήλωσης και η μαζική παρουσία επισκεπτών.

  1.  Μετρήσιμα Αποτελέσματα

Η απόκτηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για τον εντοπισμό των προτεινόμενων εργοδοτών, τύπων θέσεων εργασίας, προβολών διαδικτυακών σεμιναρίων κλπ., αποτελούν πολύ σημαντικές πληροφορίες για τους διοργανωτές και τους εκθέτες καθώς μπορούν να συμβάλουν στην συνεχή βελτίωση της ποιότητας των εκδηλώσεων αυτού του τύπου. Παράλληλα παρέχεται η προοπτική απόδοσης επένδυσης (ROI), ενώ οι εκθέτες μπορούν να παρακολουθήσουν και να αξιολογούν πόσο θερμά οι υποψήφιοι έχουν αγκαλιάσει την εικονική έκθεση έτσι ώστε να σχεδιάσουν μελλοντικές διαδικασίες προσλήψεων αναλόγως.

Εν κατακλείδι, οι εικονικές εκθέσεις σταδιοδρομίας, φιλοξενούν κοινό που εκτείνεται σε μεγάλη γεωγραφική και όχι μόνο κλίμακα, εντός ενός διαδικτυακού περιβάλλοντος που προσφέρει πολλά οφέλη. Κάποια από αυτά είναι η σημαντική επίδραση εταιρικής επωνυμίας, εξοικονόμηση κόστους και χρόνου, αποτελεσματικό μάρκετινγκ και επικοινωνία χωρίς περισπασμούς. Μια εικονική έκθεση συνίσταται βάση πολλών ερευνών για την απόκτηση και αξιοποίηση νέων ταλέντων από τις επιχειρήσεις λόγο της επίτευξης εξαιρετικών αποτελεσμάτων πρόσληψης που αυτή προσφέρει.