Γράφοντας τον πιο πάνω τίτλο, σαφώς δεν στέκομαι στον παραδοσιακό και πλέον φανερό τρόπο που μπορεί να εννοεί. Ασφαλώς και οι υπάλληλοι μιας εταιρείας είναι το πιο δυνατό όπλο της, για τους λόγους που όλοι θα μπορούμε να φανταστούμε.

Υπάρχει ωστόσο και κάτι άλλο που σιγά-σιγά γίνεται αναγκαίο και που όλες οι εταιρείες προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν:

Οι υπάλληλοι μπορούν να μεγαλώσουν την απήχηση μιας εταιρείας χωρίς καν να ξοδεύονται αλόγιστα ποσά σε διαφημίσεις

Και ο λόγος είναι τα Κοινωνικά Δίκτυα. Σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι έχουν παρουσία εκεί, με αρκετούς φίλους ο καθένας. Αν κάθε ένας διαμοιράζει τις αναρτήσεις από τη σελίδα της εταιρείας του, ο «θόρυβος» που δημιουργείται είναι πολύ μεγάλος.

Από τη στιγμή που τα Κοινωνικά Δίκτυα έχουν τόσο μεγάλη δύναμη σε θέματα αναγνωρισιμότητας και διαφήμισης, είναι απαραίτητο να τα εκμεταλλευόμαστε με όποιο τρόπο μπορούμε.

 

Αφορμές για sharing

Είναι καλό βέβαια να δίνουμε αφορμές για sharing στους υπαλλήλους, που δεν παύουν να είναι και οι ίδιοι καθημερινοί χρήστες των Δικτύων. Αν οι αναρτήσεις που ανεβάζει ένα brand είναι καλού περιεχομένου, τότε οι υπάλληλοι με χαρά θα τις διαμοιράζουν, χωρίς να ανησυχούν μην τυχόν προκαλέσουν spam στα timelines των διαδικτυακών τους φίλων.

«Ασπίδα» προστασίας

Επίσης, οι υπάλληλοι που νοιάζονται για την εταιρεία μπορούν να την «υπερασπιστούν» σε περίπτωση κρίσης. Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε δει παραδείγματα απογοητευμένων πελατών που δεν δυσκολεύονται καθόλου να «δακτυλοδείξουν» μια εταιρεία σε διάφορες σελίδες και groups στα Κοινωνικά Δίκτυα. Τι καλύτερο από το να ακουστεί και η άλλη άποψη από καθημερινούς ανθρώπους; Που ταυτόχρονα να υπερασπιστούν την εταιρεία και τους συναδέλφους τους;

Εκπαίδευση

Με ένα απλό training μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη εκμετάλλευση των Κοινωνικών Δικτύων. Βγαίνει και καλή εικόνα προς τα έξω, ότι στο συγκεκριμένο brand είναι όλοι σαν μια οικογένεια. Και μάλιστα, ότι δεν διστάζουν να «εκτεθούν» online μόνο και μόνο για να το υπερασπιστούν. Γενικά, οι υπάλληλοι δεν πρέπει να πιέζονται για sharings, αλλά να θέλουν από μόνοι τους να κάνουν shares! Έτσι, κερδίζεται το παιχνίδι κι έτσι βλέπουμε και καλύτερα την πιθανή απήχηση των καμπανιών!

Author: Maria Papadouri